1800 mestvarkens in Antwerpen

Situatie:

Op dit varkensbedrijf staat een verouderde bronwatervoorziening en is de kwaliteit van het water door de aanwezigheid van teveel ijzer en mangaan niet goed. Door de dreiging op mankementen en het feit dat het systeem verouderd is besluit de veehouder op zoek te gaan naar een alternatief. Het huidige systeem bestaat uit een groot drukvat dat het water in de leidingen onder druk houdt Het nadeel van dit systeem is dat er regelmatig drukschommelingen ontstaan waardoor er geen constante druk op de waterleiding staat.

Watercheck:

Men wil kwalitatief grondwater zonder ijzer en mangaan

De bronpomp in de grond moet goed en betrouwbaar zijn

De waterdruk in de stal moet een constante druk hebben, men wil geen drukschommelingen en er zal dus een frequentie gestuurde pomp geplaatst moeten worden.

De installatie moet volledig automatisch werken

Oplossing:

Allereerst wordt er een nieuwe bronpomp geplaatst om het verouderde systeem te vervangen. Het grote drukvat wordt verwijderd en er wordt een frequentie gestuurde pomp geplaatst. Dit voorkomt drukschommelingen, maar is ook vanuit hygiëne oogpunt een grote verbetering. In stilstaand water kunnen namelijk snel bacteriën groeien.


Vervolgens pakken wij de kwaliteit van het water aan. Door de grote hoeveelheid ijzer en mangaan die we in het water aantroffen is er veel biofilm ontstaan. IJzer en mangaan veroorzaken namelijk aangroei van biofilm aan de binnenzijde van een waterleiding. Doordat de hardheid van het water wel goed is, hoeven we hier verder niet naar te kijken.


We hebben daarom gekozen voor een TWC FX systeem, dit is een revolutionaire filtertechniek om ijzer en mangaan te verwijderen zonder dat er verbruiksartikelen nodig zijn.

Door het feit dat een TWC FX systeem geen zout gebruikt zal het natriumgehalte in het water niet stijgen. Dit systeem gebruiken we daardoor ook veel in streken rond de kust van België, deze regio heeft uit zichzelf al een hoog natriumgehalte.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.