100 melkkoeien, 280 zeugen en 1000 vleesvarkens in Lo-reninge

Situatie:

Voor de bestaande watervoorziening van dit bedrijf met 100 melkkoeien, 280 zeugen en 1000 vleesvarkens wordt oppervlaktewater opgevangen in een grote vijver bij het bedrijf. Dit is een veel gebruikte manier van wateropslag in de regio, waar in het beginsel niets mis mee is. Oppervlaktewater bevat over het algemeen vrijwel geen ijzer, mangaan en kalk wat bij bronwater vaak wel het geval is. Men heeft wel last van organische vervuiling in de vorm van zwevende deeltjes die het water troebel maken. Deze deeltjes worden met het water de leiding in gepompt, hier zakt het naar de bodem en veroorzaakt het verstoppingen, lekkende drinknippels en veroorzaakt het microbiële verontreiniging.

Watercheck:

Doordat het oppervlaktewater in de buitenlucht wordt opgeslagen neemt het veel vuiling op. Dit zien wij onder andere door de vele zwevende deeltjes in het water.

In de opvang citerne treffen we vaak een hoge mate van microbiële vervuiling aan. .

Door stilstaand water en invloed van temperatuur loopt het kiemgetal in het water toe.

Oplossing:

Een zelfreinigende waterfilter gecombineerd met een UV installatie. Door het plaatsen van een zelfreinigend filter worden alle zwevende deeltjes tot een grote van 5 micrometer uit het water gefilterd. Wanneer het filter verzadigd is wordt deze volledig automatisch gespoeld. Door dit te combineren met een UV installatie kunnen wij ook met behulp van ultraviolet licht bacteriën afdoden.

Resultaat: Het water komt zonder verbruiksartikelen en zonder werk altijd schoon binnen.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.