140.000 vleeskuikens

Bedrijf in Gottem-Deinze in Oost-Vlaanderen

Situatie:

Op dit bedrijf wordt het drinkwater voor de dieren opgepompt uit een 60 meter diepe put. Na het oppompen gaat het drinkwater via een grote (tussen) citerne naar de kippen.

Het probleem

Het drinkwater bevat veel zwevende deeltjes, bovendien geven de watermonsters een hardheid van 30 dh en een te hoog kiemgetal aan.

Oplossing:

Na het oppompen van het water wordt het water eerst gezuiverd door een zelfspoelende installatie die alle zwevende deeltjes tot 5 mu uit het water filtert. Deze installatie zal ‘s nachts de filters volledig automatisch reinigen, de veehouder heeft hier dus geen omkijken naar. Hier is bewust niet gekozen voor een zandfilter omdat deze relatief veel spoelwater verbruiken en minder nauwkeurig werkt. Vervolgens wordt er een wateronthardingsinstallatie ingezet die de hardheid van het water terugbrengt van 30 DH naar 8 DH. Hierdoor kunnen we een groot gedeelte van de kalk uit het water verwijderen. Ten slotte wordt het drinkwater door een grote UV lamp gedesinfecteerd. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van het water borgen en weet men zeker dat het water geschikt is en veilig aan de kuikens gegeven kan worden.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.