220.000 kuikens in zuid Nederland

Situatie:

Zware vervuiling van het water met zwevende deeltjes waardoor de drinkwaterkwaliteit sterk is verslechterd.

Watercheck:

Het water komt uit een bron van 150 meter diep.

Chemische kwaliteit van het water is goed (geen ijzer, mangaan, ammonium etc.).

Vervuiling vanuit de bron met organische zwevende deeltjes (veen)

Aanhoudende problemen met drinkwaterkwaliteit en zware biofilm

Oplossing:

De verontreiniging (veendeeltjes) zijn op zich niet schadelijk voor de kippen. Wel geeft het problemen met verstopte filters in de voerlokalen. Ook slaat deze verontreiniging neer in de waterleiding waardoor zich enorm biofilm ontwikkelt. Di-O-Clean blijkt niet opgewassen tegen de grote hoeveelheid vervuiling die continu aangevoerd wordt. De Di-O-Clean pomp is uiteindelijk stil gezet.

Een zelfreinigend vuilfilter van Summit Water Systems blijkt de oplossing voor het probleem. Het inkomend water is nu perfect van kwaliteit, zonder dat de klant hier omkijken naar heeft. Geen verstopte waterfilters meer en geen hoop troep die neerslaat in de waterleidingen. De Di-O-Clean pomp is weer opgestart en kan nu doen waar het voor bedoeld is: Het drinkwater schoon en kiemvrij houden.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.