250 melkkoeien, 300 jongvee, 70.000 vleeskuikens

Bedrijf in West-Vlaanderen

Situatie:

Op dit bedrijf is wordt water gewonnen door dieptedrainage. Hierbij wordt het drinkwater zo’n 3 meter onder de grond door grote slangen onttrokken en richting een grote citerne onder de schuur gepompt. Deze waterbron geeft het gehele jaar voldoende drinkwater. Dit is vooral in dit gebied erg belangrijk, want drinkwater kost in deze regio zo’n 2,50 per m3.

Het probleem

Het drinkwater bevat geen ijzer, maar wel veel kalk. Het heeft een hardheid van 30 dh en bevat colibacterien. Tevens bevinden zich zwevende deeltjes in het water.

Oplossing:

Om het bedrijf te voorzien van kwaliteit drinkwater is er een overleg met de eigenaar gekozen voor een complete installatie. Dat wil zeggen dat het drinkwater eerst wordt gezuiverd door een zelfreinigende filter zodat alle zwevende deeltjes uit het water gefilterd worden. Dat zijn de twee grote blauwe flessen op de foto. Doordat er twee flessen zijn, is er altijd voldoende drinkwater beschikbaar, ook als één van de flessen zichzelf aan het reinigen is. De flessen spoelen zich snachts en volledig zelfstandig, zodat ze sochtends weer gereed zijn voor de piekverbruik momenten. Vervolgens gaat het water naar een filtersysteem welke het water onthard van 30dh naar 10dh en hierdoor de kalk uit het water haalt. Dit kunnen wij instellen naar de wens van de klant.
Ten slotte wordt het water ontsmet met een ultra filtratie systeem. Met dit systeem kunnen wij de coli bacterie met 100% zekerheid uit het water halen. Vanuit dat punt kan het drinkwater rechtstreeks naar het vee. Op deze manier is de veehouder verzekerd van voldoende, schoon, gezond en betrouwbaar drinkwater zonder zorgen.
Het is belangrijk om bij de bron te starten met schoon drinkwater, dit is beter voor uw leidingwerk en machines en zeker voor uw vee.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.