50 melkkoeien met jongvee, 150 zeugen, 800 biggen en 1000 vleesvarkens

Situatie:

Momenteel komt het drinkwater voor het vee uit een steenput. In dit water zit veel ijzer, mangaan en uitgevlokt ijzer. Dit laatste geeft het water een oranje kleur en veel vervuiling wat leidt tot verstoppingen in de leidingen. Veehouder is op zoek naar een installatie die het opgepompte water meteen kan zuiveren en daarna direct doorpompt naar de dieren. Hij wil hierbij geen opvang citernes omdat dit tot extra bacteriologische vervuiling leidt.

Watercheck:

Het water moet worden gefilterd van zwevende deeltjes met een zelfspoelende filter

Het water moet worden verwijderd van ijzer, mangaan, hoge DH en ammonium

De installatie moet zonder dagelijkse controles goed en betrouwbaar werken

Oplossing:

Om te beginnen hebben we hier twee flessen turbidex filters geplaatst. Dit zelfspoelende systeem filtert het water continu voor het verwijderen van zwevende deeltjes. Vervolgens staan er twee flessen die ijzer, mangaan, kalk en ammonium uit het water verwijderen. Doordat deze filters met elkaar verbonden zijn kan dit in één werkgang gebeuren en is er dag en nacht schoon drinkwater beschikbaar voor het vee.

Door de dubbele flessen (2 turbidex en 2 ontijzerings flessen) is er zelfs tijdens het spoelen van de flessen genoeg capaciteit om de benodigde hoeveelheid water alsnog te reinigen.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.