150.000 Leghennen in WEST-VLAANDEREN

Situatie:

De huidige bronwatervoorziening van 7 bronnen geeft soms te weinig water. Dit is in het westen van België een veel voorkomend probleem omdat deze bronnen over het algemeen een lage capaciteit hebben. Om toch voldoende water te hebben wil de veehouder de watervoorziening uitbreiden door regenwater op te vangen. Momenteel gebruikt hij hier 2 aparte opslagbunkers voor.

Watercheck:

Grondwater moet vrij van ijzer,mangaan en hardheid zijn.

Regenwater moet worden gefilterd van onzuiverheden.

Het water moet kiemvrij de stal binnen worden gebracht

Men wil het verbruik van het water per soort kunnen monitoren.

De installatie dient volledig automatisch te werken, zonder dat de ondernemer hier tijd aan hoeft te besteden.

Oplossing:

Het bronwater wordt via een centrale pomp in een opslagbunker gepompt. Het regenwater stroomt vanaf het dak van de stal, door een grof vuil filter in de andere opslagbunker. Indien er water wordt gevraagd, wordt het water uit beide bunkers in een gelijke verhouding opgepompt.
  1. Ten eerste filteren wij door middel van een zelfreinigende filter al het zwevende vuil tot 5 micron uit het water.
  2. Vervolgens verwijderen we via een ionenwisselaar ijzer, mangaan en hardheid uit het water.
  3. Ten slotte worden beide waterstromen gemengd en door een UV-filter gestuurd. Deze UV-filter desinfecteert het water zodat het kiemvrij de stal binnen komt.
Met een goed basissysteem voor drinkwater kunnen we de continue insleep van vervuiling van drinkwater voorkomen en drinkwaterkwaliteit borgen.

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.