Beter rendement met gezond-drinkwater-abonnement

Summit Water Systems uit Bladel geeft impuls aan goed drenken van vee

Vee dat beschikt over constant gezond drinkwater zou anno 2019 vanzelfsprekend moeten zijn. Het is een doorn in het oog van Guus Verhaag, commercieel directeur van Summit Water Systems, dat dat nog niet zo is. “Maar daar komt razendsnel verandering in. Veehouders met een eigen bron en/of hemelwater ontzorgen wij met een abonnement op gezond drinkwater.”

Met het werken aan voldoende, schoon, gezond en betrouwbaar drinkwater van de bron tot aan het dier, heeft Verhaag al jarenlang praktijkervaring. De totaalaanpak van drinkwater voor de veehouderij – Total Water Care – krijgt steeds meer voet aan de grond. “Maar het verbaast me hoe lastig veehouders het vinden die stap te zetten en dat op hun bedrijf tiptop voor elkaar te maken. Ze hikken vaak aan tegen de investering, de onderhoudskosten en de vraag of het wel werkt en voldoende zekerheid biedt”, zegt Verhaag. “Wij zijn volledig overtuigd van onze totaalaanpak. Bovendien weten we dat veehouders verborgen kosten hebben als ze hun drinkwatervoorziening niet honderd procent op orde hebben.”

zuiver drinkwater rundvee

Volledig geautomatiseerd

Met het lanceren van een abonnement op gezond drinkwater neemt Summit Water Systems de kostendrempel en de risico’s weg. “We ontzorgen de veehouders compleet”, benadrukt Verhaag. “Bedrijven met een eigen bron en/of die hemelwater benutten voor het drenken van hun vee, kunnen dat zuiveren zonder te hoeven investeren. Door een contract met ons aan te gaan, krijgen veehouders de beschikking over een compleet geautomatiseerde waterzuiveringsinstallatie. Deze is afgestemd op het totale waterverbruik van het bedrijf en de pieken over een dag. Daarnaast nemen wij het onderhoud, de benodigde producten en de service voor onze rekening. Zo zijn veehouders 365 dagen per jaar verzekerd van optimaal drinkwater in de leidingen op hun bedrijf.”

Tegenprestatie

Natuurlijk moeten veehouders ook een tegenprestatie leveren voor de totale ontzorging. “Een gezond-water-contract wordt op maat per bedrijf opgesteld. Afhankelijk van de capaciteit en waterkwaliteit wordt een vast bedrag per maand vastgesteld. Op deze zekere manier borgt een veehouder een cruciaal onderdeel van het productieproces op zijn bedrijf. Door te focussen op elk facet van het gezond houden van dieren, verbetert het totale rendement gegarandeerd.”

Wij helpen u graag verder

Het borgen van de waterkwaliteit kan met de juiste analyse en het juiste advies dus volledig geautomatiseerd worden. Hierdoor bent u altijd verzekerd van schoon en betrouwbaar drinkwater voor uw dieren. Wilt u hier meer over weten of heeft u interesse in een vrijblijvend advies? Neem dan eens contact met ons op.

Guus Verhaag

Guus Verhaag

Sinds 2018 algemeen manager Summit Water Systems. Met het concept Total Water Care borgen wij waterkwaliteit van de bron tot aan het dier. Dit met als doel altijd voldoende, schoon, gezond en betrouwbaar drinkwater voor het vee.

Neem contact op

Ook interessant

De risico's van het koelen van melk met drinkwater
Drinkbakken voor melkvee wat is belangrijk?
Beter rendement met gezond-drinkwater-abonnement
Summit Water Systems uit Bladel geeft impuls aan goed drenken van vee
Totaal ontzorgt: van bron tot koe!
Hoe is Summit Water Systems ontstaan?
Wat mineralen in drinkwater en hitte doen met de wateropname bij koeien?
Zelfreinigende zuiveringssystemen
Schoon en betrouwbaar drinkwater zonder extra werk.

Vragen over dit artikel of andere vragen?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
totalwatercare waterzuiveringssysteem stappen