UF - Ultrafiltratie

Met ultrafiltratie drinkwater desinfecteren en zuiveren

Ultrafiltratie is een fysische en mechanische scheidingsmethode welke onder meer schadelijke stoffen en bacteriƫn uit vloeistoffen filtert. Ultrafiltratie kan het best uitgelegd worden wanneer u de werking vergelijkt met de werking van de nieren. Van oorsprong is ultrafiltratie zelfs ontstaan met behulp van membranen uit de nierdialyse. Bij ultrafiltratie wordt een soortgelijk proces uitgevoerd dat dagelijks in de nieren plaatsvindt. De nieren reinigen immers het bloed van schadelijke stoffen en afvalstoffen. De nieren filteren als het ware het bloed uit de urine en laat het vocht met schadelijke deeltjes door zodat zij het lichaam kunnen verlaten. Vergelijkbare technieken worden gebruikt bij ultrafiltratie als scheidingsmethode.

Wat is ultrafiltratie?

Ultrafiltratie is een van de vele methoden om vloeistoffen te zuiveren. Het grootste voordeel van deze methode is dat het met uitstek het beste geschikt is om slechts watermoleculen over te houden na zuivering. Bij ultrafiltratie wordt er namelijk met behulp van een membraan diverse zwevende deeltjes uit een vloeistof gefilterd. In het geval van het zuiveren van afvalwater, drinkwater of proceswater wordt het water ontdaan van schadelijke stoffen met behulp van een membraan. Het membraan dat Summit Water Systems gebruikt heeft een poriegrootte van 0,015 micron. Wanneer een vloeistof dit membraan passeert, zal het membraan alle stoffen, deeltjes of bacteriƫn die groter zijn dan 0,015 micron, opvangen. De vloeistof die door het membraan stroomt is hierdoor een schone vloeistof zonder bacteriƫn of virussen.

Hoe werkt ultrafiltratie?

De algemene werking van ultrafiltratie berust op een fysische scheiding. Binnen deze fysische scheiding bepaald de poriegrootte van de gebruikte membranen de mate van verwijderen van zwevende stoffen, troebelheid en micro-organismen. Stoffen en deeltjes die groter zijn dan de poriegrootte van het membraan worden verwijderd. Stoffen en deeltjes die daarentegen kleiner zijn dan de poriegrootte worden, afhankelijk van de opgebouwde vuil laag op het membraan, gedeeltelijk doorgelaten.

In essentie is ultrafiltratie een druk gedreven proces die water fysisch zuivert. Ultrafiltratie gaat daardoor verder dan conventionele filtratieprocessen zoals zandfiltratie. Ondanks dat ultrafiltratie diverse stoffen en deeltjes uit een vloeistof kan verwijderen, haalt het minder stoffen uit de vloeistof dan processen als nanofiltratie en omgekeerde osmose. Ultrafiltratie is noodzakelijk voor de volledige verwijdering van virussen en bacteriƫn. Met ultrafiltratie streeft Summit Water Systems naar schoon en veilig drinkwater.

Overige producten

Waterskid

Drinkwater ontharding

Ontijzering

UV – Ultraviolet

Voordelen van ultrafiltratie

  • Bij ultrafiltratie worden alle vuildelen, bacteriĆ«n en virussen gefilterd waardoor de aangroei van biofilm verminderd. Het eindproduct van ultrafiltratie is schoon en veilig drinkwater.
  • De filterende werking van ultrafiltratie blijft altijd actiefā€”onafhankelijk van de stroomtoevoer en disposables. Ultrafiltratie is hierdoor een zeer effectieve en duurzame manier van waterfiltratie.
  • Het systeem werkt volledig automatisch, waardoor u als ondernemer hier geen werk mee heeft. Het systeem reinigt zichzelf middels een vooraf ingesteld programma, waardoor u 24 uur per dag verzekerd bent van een goede waterkwaliteit.

ā€œWater zonder coli-bacterie, de waterstalen bewijzen het voordeel van ultrafiltratieā€ Het bij de bron reinigen van drinkwater is beter voor uw leidingwerk, machines en zeker voor uw vee."

Dries Lahousse

Vragen over dit product of andere vragen?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
totalwatercare waterzuiveringssysteem stappen