Na 20 jaar eindelijk van de gele kleur in mijn water af

Het drinkwater van dit pluimveebedrijf met 100.000 opfokhennen en 100.000 Leghennen in Antwerpen heeft al zeker 20 jaar een gele kleur. De gele kleur in het water laat zien dat het veel (organische) vervuiling bevat. Deze vervuiling komt mee uit de bodem en is daarom vaak een regionaal probleem. Dit is dus niet zomaar met een andere waterbron opgelost. Waarom is geel water niet wenselijk? Vuil in drinkwater is een voedingsbron voor bacteriën. Het hoopt zich op in de leidingen en zal uiteindelijk biofilm en verstoppingen creëren. Buiten deze aanslag is vervuiling en bacteriegroei in de leidingen niet wenselijk omdat het ten koste gaat van de gezondheid van de dieren.

De behaalde resultaten

0 %
Schoon drinkwater
0 %
Minder verstoppingen
0 %
Minder zorgen

De installatie

  • Voorfilter
  • Ultra Filtratie systeem (Hierbij wordt het water door een speciaal membraan gefilterd. Dit membraan houdt deeltjes groter dan 0,1 μm (micrometer) tegen. Deze grootte zal u niet veel zeggen, maar denk hierbij aan kleideeltjes, cellen van bacteriën en virussen of rode bloedcellen)

Veehouder stelde de volgende voorwaarden:

  • Het drinkwater moet helder en gezond zijn
  • Men wenst een volledig automatisch werkende installatie

"Ons boorputwater komt uit de Antwerpiaan-laag en heeft een gele kleur is. Ik ben al 20 jaar op zoek naar een oplossing. Het systeem van Summit werkt fanatisch, dit is een hele verbetering."

Vragen over dit project of andere vragen?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
totalwatercare waterzuiveringssysteem stappen

Meer winst met schoon drinkwater voor uw vee? Bekijk de gratis webinar!

Kijkt u kritisch naar uw watermanagement? En ziet u water echt als een waardevol productiemiddel?
In de Total Water Care webinar leggen Guus Verhaag en Peter Hendriks uit hoe u met goed drinkwater voor uw vee meer winst kunt behalen.

Het is algemeen bekend dat goede voeding cruciaal is voor gezonde dieren en goede productieresultaten. En onder goede voeding verstaan we water en voer. Genoeg drinken is zeker zo essentieel als voldoende eten. Dit geldt zeker voor productiedieren, want wist u dat melk voor meer dan 85% uit water bestaat? En wist u dat vlees (spierweefsel) voor meer dan 75% uit water bestaat?

VOLG GRATIS DE TOTAL WATER CARE WEBINAR EN MAAK OOK VAN UW WATERBRON EEN INKOMSTENBRON