Zonder arbeid van troebel vijverwater kwalitatief drinkwater maken

Voor de bestaande watervoorziening van dit bedrijf met 100 melkkoeien, 280 zeugen en 1000 vleesvarkens wordt oppervlaktewater opgevangen in een grote vijver bij het bedrijf. Oppervlaktewater bevat over het algemeen vrijwel geen ijzer, mangaan en kalk wat bij bronwater vaak wel het geval is. Men heeft wel last van organische vervuiling in de vorm van  zwevende deeltjes die het water troebel maken. Deze deeltjes worden met het water de leiding in gepompt, hier zakt het naar de bodem en veroorzaakt het verstoppingen, lekkende drinknippels en veroorzaakt het microbiële verontreiniging.

De oplossing is het plaatsen van een zelfreinigende waterfilter gecombineerd met een UV installatie. Door het plaatsen van een zelfreinigend filter worden alle zwevende deeltjes tot een grote van 5 micrometer uit het water gefilterd. Wanneer het filter verzadigd is wordt deze volledig automatisch gespoeld. Door dit te combineren met een UV installatie kunnen wij ook met behulp van ultraviolet licht bacteriën afdoden.

“Het feit dat ik volledig ben overgestapt van leidingwater naar oppervlaktewater is mijn inziens het ultieme bewijs dat de installatie goed werkt.” - Mathijs de Beer

Behaalde resultaten

0 %
Overgestapt op oppervlakte- water
0 #
Storingen afgelopen jaar
0 %
drinkwater
  • Voorfilter
  • 2x zelfreinigende filter
  • UV desinfectie

Johan stelde de volgende voorwaarden aan de installatie:

  • Betaalbaar alternatief op het dure stadswater (oppervlaktewater uit de waterloop)
  • Een oplossing voor het streptokokken probleem
  • Een zelfstandig werkende installatie

“Het feit dat ik volledig ben overgestapt van leidingwater naar oppervlaktewater is mijn inziens het ultieme bewijs dat de installatie goed werkt.” - Mathijs de Beer

Vragen over dit project of andere vragen?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
totalwatercare waterzuiveringssysteem stappen

Meer winst met schoon drinkwater voor uw vee? Bekijk de gratis webinar!

Kijkt u kritisch naar uw watermanagement? En ziet u water echt als een waardevol productiemiddel?
In de Total Water Care webinar leggen Guus Verhaag en Peter Hendriks uit hoe u met goed drinkwater voor uw vee meer winst kunt behalen.

Het is algemeen bekend dat goede voeding cruciaal is voor gezonde dieren en goede productieresultaten. En onder goede voeding verstaan we water en voer. Genoeg drinken is zeker zo essentieel als voldoende eten. Dit geldt zeker voor productiedieren, want wist u dat melk voor meer dan 85% uit water bestaat? En wist u dat vlees (spierweefsel) voor meer dan 75% uit water bestaat?

VOLG GRATIS DE TOTAL WATER CARE WEBINAR EN MAAK OOK VAN UW WATERBRON EEN INKOMSTENBRON