Regenwater zuiveren

Een zuivere vorm van water

Het afgelopen jaar hebben wij al heel wat waterreinigingsinstallaties mogen plaatsen op veehouderij bedrijven die omschakelen naar een duurzame waterbron zoals regenwater.
Icoon-processen

Regenwater? Ja regenwater!

Want regenwater is van nature een zeer zuivere vorm van water. Echter wordt de uiteindelijke kwaliteit van het drinkwater hoofdzakelijk bepaald door de manier waarop het water wordt opgevangen en opgeslagen. Om insleep van vervuiling en eventuele ziektekiemen voorkomen is het wel van groot belang het water te filteren en te desinfecteren. Gelukkig zijn er installaties die dit proces vrij eenvoudig bijna volledig uit handen nemen. Echter vereist dit wel de juiste kennis, want de behandeling van het water kan per locatie en per waterbron verschillen.

Benieuwd wat er op uw bedrijf mogelijk is?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Wat zijn de mogelijkheden van het reinigen van regenwater?

In de praktijk zien we dat het water meestal in ondergrondse citernes wordt opgeslagen. In het geval van regenwater is het daarbij belangrijk een goede voorfilter te plaatsen om het grove vuil zoals bladeren en takken uit de watervoorraad te houden.
  • Filteren en desinfecteren met UV

    Zodra het drinkwater richting de stal gaat beginnen we het proces met het verwijderen van de zwevende deeltjes. Dit gebeurt door middel van twee zelfspoelende filters. Dit zelfs reinigende systeem filtert de vervuiling continu uit het water. Doordat er twee filters staan kan dit proces gewoon doorgaan op het moment dat het andere de filter zichzelf reinigt. Zodra alle grove deeltjes uit het water zijn kunnen met UV-straling alle bacteriën gedood worden, waardoor het water ontsmet wordt. . Dit proces werkt enkel zodra er geen restvervuiling is, de filters in het voorproces zijn daarom echt noodzakelijk. Na het ontsmetten van het water is de veehouder verzekert van schoon en vooral kiemarm drinkwater.

  • UltraFiltratie

    Een alternatief op de UV lamp is UltraFiltratie. Hierbij wordt het water door een speciaal membraan gefilterd. Dit membraan houdt deeltjes groter dan 0,1 μm (afhankelijk van het type membraan kan dit nog kleiner zijn) tegen. Denk hierbij aan kleideeltjes, cellen van bacteriën en virussen of rode bloedcellen. Na UltraFiltratie blijft er heel zuiver water over. Dit noemen we het permeaat. Het spoelwater wat alle uitgefilterde stoffen bevat is het concentraat. Dit wordt bij elke automatische spoeling op het riool afgevoerd.

Drinkwater zuivering

Contact opnemen met Summit Water Systems

Wilt u contact opnemen met Summit Water Systems? Wilt u meer weten over onze diensten of producten, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Laat uw gegevens achter, stel uw vraag of maak een afspraak met een van onze adviseurs.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer winst met schoon drinkwater voor uw vee? Bekijk de gratis webinar!

Kijkt u kritisch naar uw watermanagement? En ziet u water echt als een waardevol productiemiddel? 

In de Total Water Care webinar leggen Guus Verhaag en Peter Hendriks uit hoe u met goed drinkwater voor uw vee meer winst kunt behalen.

 

Het is algemeen bekend dat goede voeding cruciaal is voor gezonde dieren en goede productieresultaten. En onder goede voeding verstaan we water en voer. Genoeg drinken is zeker zo essentieel als voldoende eten. Dit geldt zeker voor productiedieren, want wist u dat melk voor meer dan 85% uit water bestaat? En wist u dat vlees (spierweefsel) voor meer dan 75% uit water bestaat?

 

VOLG GRATIS DE TOTAL WATER CARE WEBINAR EN MAAK OOK VAN UW WATERBRON EEN INKOMSTENBRON