Zorgeloos de vorst doorkomen

met de juiste drinkwater maatregelen

Misschien weet u het nog van voorgaande jaren, maar vorst kan voor flinke problemen zorgen als het gaat om de drinkwatervoorziening van het vee. Een bevroren afvoer, bevroren zout slang, bevroren waterleiding of een bevroren pomphuis van de pomp? Wij geven hier een aantal tips om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Probleem 1. Een bevroren afvoer

Voorkom dat uw afvoer bevriest en sluit deze aan op het binnenriool. Zorg hierbij dat deze altijd naar beneden wordt gericht en het liefst op afschot ligt. Een bevroren afvoer van een drinkwaterinstallatie kan namelijk niet regenereren of backwashen waardoor de waterkwaliteit verslechterd.


Probleem 2. Bevroren waterleiding

Tip 1.
Allereerst kunt u een bevroren waterleiding op de plaatsen waar het vriest afschermen met speciaal warmtelint.

Tip 2.
Omdat stromend water minder snel bevriest kunt u overwegen een tappunt langzaam door te laten lopen zodat er altijd flow is.

Probleem 3. Bevroren pomphuis

  • Tip 1. Door het tappunt langzaam te laten lopen voorkomt u dat een pomphuis kan bevriezen.

  • Tip 2. U kunt ook overwegen om uw bedrijf over te zetten op leidingwater/stadswater zodat u de pomp af kunt koppelen en leeg kunt te laten lopen.

  • Tip 3. Uiteraard is het ook mogelijk om de pomp te isoleren of in warmtelint te wikkelen.

Probleem 4. Een bevroren zout slang

Zorg ervoor dat de zout slang zo kort mogelijk is en op afschot ligt. Op deze manier borgt u dat deze zo goed mogelijk leeg loopt. Sommige installaties staan altijd onder druk, deze constante waterdruk vergroot het risico op verstopte zout leidingen. Hierbij is de enige oplossing om de installatie in een vorstvrij ruimte plaatsen en dat geldt dan eigenlijk voor alle problemen met vorst.

Summit Water Systems

Rond deel 12

5531 AH Bladel

+31(0)85-0071840

info@summitwatersystems.nl

Wij helpen u graag verder

Het borgen van de waterkwaliteit kan met de juiste analyse en het juiste advies dus volledig geautomatiseerd worden. Hierdoor bent u altijd verzekerd van schoon en betrouwbaar drinkwater voor uw dieren. Wilt u hier meer over weten of heeft u interesse in een vrijblijvend advies? Neem dan eens contact met ons op.